Twents Wijngaard Diner 2017

Op een verscholen plekje aan de Hagmolenbeek tussen Beckum en Bentelo kunnen fijnproevers het weekend van 24 juni in de openlucht ‘bourgondisch dineren’.

Wie reserveert voor het Twents Wijngaard Diner wacht een volledig verzorgd vijfgangendiner met onbeperkt genieten van Twentse wijnen (wit, rood, rosé, cider, sprankel en port) en livemuziek. Het diner begint zowel zaterdag als zondag om 17.00 uur met een ontvangst op het voorterrein van de Wijngaard Hof van Twente aan de Suetersweg in Bentelo.

Koks van Het Wapen van Beckum gaan in de wijngaard hun gerechten bereiden. Daarvoor wordt een speciale oven geplaatst. De eerste gang bestaat uit een drietal amuses. Het voorgerecht bestaat uit grote schalen met Twentse specialiteiten (hamsoorten en vis uit de regio). Als tussengang is er zeebaars. Voor het hoofdgerecht krijgen de gasten een spoom, met als basis de appelcider van Twentewijn. Chef-kok Martin Put houdt de hoofdgerechten nog even geheim tot het weekeinde.

In de wijngaard, met de waterval in de Hagmolenbeek op luttele meters afstand, staan lange wit gedekte tafels. Er staan geen stoelen, want de gasten nemen plaats op strobalen met kleedjes. Medewerkers van Hof van Twente en Het Wapen van Beckum geven op beide avonden advies over passende wijn-spijscombinaties. Achtergrondmuziek komt niet alleen van de vogels, het in de weides lopende rundvee, het kabbelende beekwater en de wind, maar ook van het akoestisch spelende duo Moon About.

De families Boenders en Visscher hopen van het Wijngaard Diner een traditie te maken. “Bij deze eerste editie verwachten we op beide avonden enkele tientallen gasten. Het wordt zeker niet massaal, maar dat hoeft ook niet. We willen dit evenement langzaam zien uit te bouwen”, aldus Harrie Boenders.

De bedrijven gaan een deel van de opbrengst schenken aan een nog nader te bepalen goed doel in de regio Beckum-Bentelo. “We houden ons nog aanbevolen voor suggesties en willen dit weekeinde in samenspraak met de gasten een charitatieve bestemming bepalen”, belooft Ilse Visscher.