Maatschappelijk betrokken

zorgboerderij
Als zorgboerderij biedt Wijngaard Hof van Twente dagbesteding en werkleerplekken aan mensen met een ondersteuningsvraag. Voor mensen met een verstandelijke beperking, psychische stoornis, leerproblemen of mensen met een arbeidshandicap, al dan niet met een reïntegratieperspectief, geldt: op de Wijngaard komt u verder!

Zorgboerderij & Wijngaard


Voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen is een zinvolle invulling van dag, waarbij ook nog iets wordt geleerd en waarbij men trots kan zijn op zichzelf, van essentieel belang. De wijngaard van Zorgboerderij Hof van Twente biedt deze werkplekken. De werkzaamheden variëren van buitenwerk in en om de wijngaard, wijn en aanverwante producten maken (wijngelei, wijnazijn, mosterd, etc.), catering, schoonmaak- en winkelwerkzaamheden.
Verder hebben we sinds kort een winkel in bier en wijnmaak artikelen, ook hier is van alles te doen. Vooral voor mensen die graag in een kleine groep, of individueel werken, in een gemoedelijke sfeer met ruimte voor eigenheid, kan de wijngaard een goede werkplek zijn.
Vanaf 2013 worden cursussen in het buitenwerk opgestart, waarbij men verschillende licenties kan behalen, als voorbeeld een bosmaaierlicentie.
De zorgboerderij is aangesloten bij de vereniging van zorgboerderijen en voert het kwaliteitssysteem zorgboerderijen.wijntanks

Downloads