Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Over Wijngaard Hof van Twente

Wijngaard Hof van Twente is opgericht op 01-01-2000 door Roelof en Ilse Visscher.

Scroll verder

DROOM
Roelof wilde van kinds af aan altijd boer worden en wist zijn droom te verwezenlijken door de realisatie van 3 wijngaarden in Bentelo. 13 mei 2000 werd de eerste wijngaard gerealiseerd aan de Kloetenweg. In 2020 wordt het 20 jarige jubileum gevierd! 5,5 ha wijngaard werd aangeplant op 3 percelen: 2,5 ha Het Nieuwland, aan de Kloetenweg, 1 ha Sueterie, aan de Suetersweg en 2,2 ha aan de Hagmolenbeek in Bentelo. In 2020 zal er nog een hectare aan de Suetersweg worden aangeplant. De dochters Joanne en Emy lijken met hun keuze studie voor een andere toekomst te kiezen, zoon Mart is al veel binnen het bedrijf te zien. Hij is per 1-1-2020 in de maatschap toegetreden. In de wijnmakerij helpt hij bij het verwerken van de druiven en de vinificatie van de wijnen en laat hij de Twentewijnen proeven op de Twentse Streekmarkt in Delden, elke eerste zaterdag van de maand.

Het bedrijf heeft dan ruim 6,5 ha aan druiven staan, goed voor 25000 liter Twentewijnen.

SOCIAAL ONDERNEMEN
Wijngaard Hof van Twente biedt naast reguliere arbeidsplekken ook activering en dagbesteding aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Medewerkers groeien in zelfvertrouwen, vaardigheden en specifieke persoonlijke doelen waaraan we werken. De wijngaard is gekwalificeerd zorgboerderij en biedt daarnaast een aantal reïntegratieplekken voor mensen om werknemersvaardigheden op te doen of een plek te hebben waar ze er toe doen. De wijngaard maakt een regionaal product, uit de achtertuin. Wijn hoeft niet van ver te komen: een veel betere foodprint. Daarnaast betrekken we zoveel mogelijk regionale producenten en cateraars voor de wijnproeverijen. Op energiegebied proberen we met zonne-energie en warmtepomp een bijdrage te leveren. Wijngaard Hof van Twente probeert een druifje bij te dragen aan een fijnere samenleving om in te leven. "Ie'j könt de leefde preuven in het glas!" (Herman Finkers in het gastenboek over Wijngaard Hof van Twente).

TWENTEWIJN
In Neerlands Wijnmakerij, gevestigd op het erf van de Visschers, worden de druiven verwerkt tot de witte, rode en rosé wijnen. Zowel de Twentewijnen Sueterie, alsook de Selecte wijnen worden nationaal en internationaal gewaardeerd. De Sueterie Rosé wordt in 2020 zelfs verkozen tot beste Rosé tijdens de Keuring der Lage landen. Maar het belangrijkste zijn de positieve, vaak verrassende reacties van de bezoekers en genieters die de Twentewijnen drinken!