Over Wijngaard Hof van Twente

Wijngaard Hof van Twente is opgericht op 01-01-2000 door Roelof en Ilse Visscher.

Scroll verder

DROOM
Roelof wilde van kinds af aan altijd boer worden en wist zijn droom te verwezenlijken door de realisatie van 3 wijngaarden in Bentelo. 13 mei 2000 werd de eerste wijngaard gerealiseerd aan de Kloetenweg. In 2020 wordt het 20 jarige jubileum gevierd! 6,5 ha wijngaard werd aangeplant op 3 percelen: 2,5 ha Het Nieuwland, aan de Kloetenweg, 1 ha Sueterie, aan de Suetersweg en 2,2 ha aan de Hagmolenbeek in Bentelo.

In 2020 wordt er nog een hectare aan de Suetersweg aangeplant. De dochters Joanne en Emy lijken met hun keuze studie voor een andere toekomst te kiezen, zoon Mart is al veel binnen het bedrijf te zien. Hij is per 1-1-2020 in de maatschap toegetreden. In de wijnmakerij helpt hij bij het verwerken van de druiven en de vinificatie van de wijnen. Hij is vanaf 1 augustus 2021 gestart met de opleiding "Berufsschule für Winzer" in Oppenheim, Duitsland.

Het bedrijf heeft nu ruim 7,5 ha aan druiven staan, goed voor 25.000 liter Twentewijnen.

ENGLISH:

DREAM
Roelof always wanted to be a farmer, even as a child, and fulfilled his dream through the realization of 3 vineyards in Bentelo. On the 13th of May, 2000 the first vineyard was planted at the Kloetenweg. We celebrated our 20th anniversy in 2020! 5.5 ha (12 acres) are spread over three vineyards: 2.5 ha at the KLoetenweg, 1ha at the Sueterie and 2,2 ha at the Hagmolenbeek in Bentelo. In 2020 another hectare was added at the Suetersweg. Daughters Joanne en Emy seem to have chosen for a different future with their studies, yet son Mart is often seen within the company. He joined the partnership on 1-1-2020. He helps during the viticulture process and transforms the grapes into wines. In 2021 he started the studie to become winegrower in Oppenheim, Germany.

The company, with around 7,5 ha of grapevines, producing about 25.000 liters wines from Twente.

DE:

TRAUM
Schon seit er Kind war, wollte Roelof Bauer werden und schaffte es seinen Traum durch die Realisierung dreier Weinberge in Bentelo zu verwirklichen. Am 13. Mai 2000 wurde der erste Weinberg am Kloetenweg angepflanzt. Im Jahre 2020 feierten wir unser 20 jähriges Bestehen. 5.5 ha sind auf 3 Parteien verteeilt worden: 2,5 ha am Kloetenweg, 1ha an der Sueterie und 2,2 ha am Hagmolenbeek in Bentelo. In 2020 wurde noch ein weiterer Hektar am Suetersweg angepflanzt. Töchter Joanne und Emy scheinen mit Ihren Studien eine andere Zukunft anzustreben, aber Sohn Mart ist bereits oft im Betrieb zu sehen. Am 1-1-2020 ist er der Partnerschaft beigetreten und unterstützt zeitens der Vinifikation. In 2021 ist er gestarted in Oppenheim, Deutschland mit die "Berufsschule für Winzer".

Der Betrieb umfasst somit 7,5 ha mit Weinreben, wodurch jährlich ungerfähr 25.000 Liter Wein aus Twente produziert werden.

SOCIAAL ONDERNEMEN
Wijngaard Hof van Twente biedt naast reguliere arbeidsplekken ook activering en dagbesteding aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Medewerkers groeien in zelfvertrouwen, vaardigheden en specifieke persoonlijke doelen waaraan we werken. De wijngaard is gekwalificeerd zorgboerderij en biedt daarnaast een aantal reïntegratieplekken voor mensen om werknemersvaardigheden op te doen of een plek te hebben waar ze er toe doen. De wijngaard maakt een regionaal product, uit de achtertuin. Wijn hoeft niet van ver te komen: een veel betere foodprint. Daarnaast betrekken we zoveel mogelijk regionale producenten en cateraars voor de wijnproeverijen. Op energiegebied proberen we met zonne-energie en warmtepomp een bijdrage te leveren. Wijngaard Hof van Twente probeert een druifje bij te dragen aan een fijnere samenleving om in te leven. "Ie'j könt de leefde preuven in het glas!" (Herman Finkers in het gastenboek over Wijngaard Hof van Twente).

Meer informatie over de zorgboerderij: https://www.zorgboeren.nl/zorg...
Of neem contact op met Ilse Visscher: i.visscher@twentewijn.nl

TWENTEWIJN
In Neerlands Wijnmakerij, gevestigd op het erf van de Visschers, worden de druiven verwerkt tot de witte, rode en rosé wijnen. Zowel de Twentewijnen Sueterie, alsook de Selecte wijnen worden nationaal en internationaal gewaardeerd. De Sueterie Rosé wordt in 2020 zelfs verkozen tot beste Rosé tijdens de Keuring der Lage landen. Maar het belangrijkste zijn de positieve, vaak verrassende reacties van de bezoekers en genieters die de Twentewijnen drinken!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico