Wijngaard Hof van Twente


Roelof en Ilse Visscher zijn in 2000 gestart met Wijngaard Hof van Twente. De wijngaard behoort met 5,5 hectare grond tot één van de grootste wijngaarden van Nederland. Voor de productie van de rode-, witte- en roséwijnen worden druiven verbouwd die goed gedijen in het noordelijke klimaat. Op het erf van de familie Visscher worden de druiven verwerkt tot de Twentewijnen. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken mee op de Wijngaard & Zorgboerderij.

werkenwijngaard


Internationale erkenning


De eerste 7.500 druivenstokken gingen in 2000 de grond in, waarna enige tijd later onze wijnkelder, de wijnmakerij en ons proeflokaal zijn gebouwd. De eerste resultaten, onze wijnen ’t Nieuwland rood 2002 en ’t Nieuwland wit 2002, vielen in 2004 prompt in de prijzen bij de eerste officiële Nederlandse wijnkeuring. Wijngaard Hof van Twente staat internationaal bekend om kwalitatief hoogstaande wijnen van eigen grond. Op de Austrian Wine Challenge Vienna, afgekort AWC Vienna, worden de Twente wijnen ook regelmatig bekroond.

Met een totaaloppervlakte van 5.5 hectare, verdeeld over drie locaties, biedt Wijngaard Hof van Twente vanuit het mooie Twentse landschap exclusieve kwaliteitswijn. Een unieke bodemsamenstelling, uitgekiende bemesting, een sterke productie beperking

en geslaagde kruisingen vormen de basis voor onze kwalitatief hoogstaande wijn. Deze kwaliteit is te danken aan onze druivensoorten. De Regent is een nieuwe blauwe druivensoort, die resulteert in een donkerrode, taninerijke, volle wijn. De Johanniter is een veelbelovende witte druivensoort met een fris en fruitig effect. De Riesèl is een kruising, die fijne zuren aan de wijn geeft. ’t Nieuwland Wit wordt gemaakt van deze druif in combinatie met Solaris. Solaris is een resistente druif die erg rijp wordt in het koelere klimaat. De druif heeft een wat bloemig karakter. Van de Solaris druif is er in 2008 voor het eerst een desertwijn gemaakt.

Verder brengt de Wijngaard Hof van Twente Pinotin, een Cabernet Sauvignon kruising van, Safira, Rondo, Muskat Blue en Palatina.

Wijngaard Hof van Twente verzorgt op afspraak interessante rondleidingen met wijnproeverijen, waarbij verteld wordt over de wijnbouw en het wijnmaakproces. In de gezellige Sueterie kunt u genieten van de wijnen in combinatie met lekkernijen.

isle


Roelof & Ilse Visscher


ilse_en_roelof_400x300px
Roelof Visscher is afgestudeerd aan de Internationale Agrarische Hogeschool in Deventer, studierichting Internationale Agrarische Handel, afgestudeerd op bedrijfskunde. Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest als regiomanager bij de Agrarische Bedrijfsverzorging Oost Nederland, is hij vanaf 1 januari 2003 fulltime ondernemer in de wijnbouw.

Ilse Visscher is afgestudeerd als gedragspsycholoog aan de universiteit Groningen. Na ruim 10 jaar werkzaam te zijn geweest als orthopedagoog in diverse organisaties is zij vanaf 2006 fulltime ondernemer.

Ilse en Roelof zijn getrouwd en hebben 3 kinderen.

Samen zijn zij eigenaar van Twentewijn, deze onderneming bestaat uit drie bedrijven. Het wijnbouwbedrijf, Wijngaard “Hof van Twente” vof in het Twentse Bentelo, is 5,5 ha groot en biedt, naast de productie van wijn, ook een werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking of voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Neerlands Wijnmakerij bv is de grootste particuliere wijnmakerij van Nederland. Hier wordt voor 25 andere Nederlandse wijnboeren wijn gemaakt (25 ha). Zowel wijngaard Hof van Twente als Neerlands Wijnmakerij hebben vele nationale en internationale prijzen gewonnen met hun wijnen. Tot slot is er handelsonderneming Vitisvino bv waar producten worden verhandeld die te maken hebben met wijnbouw en wijnmaken.