Proeven


Graag vertellen wij u meer over de wijnbouw in Nederland en tonen wij onze wijngaard en het wijnmaakproces, waarna u in ons proeflokaal de Sueterie een aantal wijnen kunt uitproberen. Natuurlijk in combinatie met stokbrood, kruidenboter en olijven. De Wijngaard Hof van Twente verzorgt ook interessante rondleidingen en gezellige proeverijen, desgewenst in combinatie met een uitgebreider programma zoals een solex- of kevertocht, een culinair- of fietsarrangement. De rondleidingen, arrangementen en proeverijen zijn bijzonder geschikt voor (personeels-)verenigingen, scholen etc. Reserveren is hiervoor echter wel noodzakelijk.

Twentewijn Arrangementen


Rondleiding Roelof

A • Rondleiding met wijnproeverij

U krijgt een rondleiding door de wijngaard, wijnmakerij en de wijnkelder. Daarna volgt een wijnproeverij met 5 wijnen, inclusief stokbrood, kruidenkaas, tapenade en olijven.

Dit arrangement kost 15,00 Euro p.p. en kan worden geboekt voor groepen vanaf 15 personen. Kleinere groepen kunnen op de zaterdagmiddag terecht.
Op de zaterdagmiddag is dit mogelijk voor kleinere groepen, vanaf 15.00 uur (EURO 15,- p.p.). Wilt u koffie met krentewegge vooraf, dan komt u om 14.30 uur (EURO 17,50 p.p.) reserveren is noodzakelijk, want VOL = VOL.


Gerinde wijnkelder1

B • Wijnproeverij XL

U kunt de rondleiding met wijnproeverij uitbreiden met een extra kaasplank, een wandeling naar de wijngaard hagmolenbeek met een drankje en een hapje, of een picknick of lunch.

We denken graag met u mee!


tapa 021

C • Tapa-Arrangement

Samen met tapa-kok Hans Hobert maakt u vele koude en warme tapa’s die later op de avond gezamenlijk worden genuttigd. De kosten zijn EURO 49,50 p.p.
Uiteraard gecombineerd met een wijnproeverij. Tapa-arrangement is vanaf 15 personen.


buiten tafelen

D • Wijn-Spijs-Proeverij

U krijgt een complete wijn-spijs-proeverij, met 6 gangen en 7 wijnen, verzorgd door een vinologe met een passie voor koken.

Waarom combineert deze wijn wel of niet bij het gerecht? Wat zijn goede combinaties? Vanaf EURO 59,- p.p. De wijn-spijs-proeverij is vanaf 12 personen.


wijnwandeling hagmolenbeek

E • Asperge-Wijnwandeling

Ontvangst met koffie en Twentse lekkernij, Rondleiding in wijnmakerij, Wijnwandeling langs Hagmolenbeek met heerlijke kop asperge soep in de wijngaard. Rondleiding en asperge-diner bij naburig aspergeteeltbedrijf, afsluiten met uitgebreide wijnproeverij en dessert in Sueterie.

De asperge-wijnwandeling is geschikt voor groepen vanaf 15 personen. De prijs is op aanvraag.

Uiteraard alleen mogelijk in het aspergeseizoen


keveruitje3

F • Solex – Kever Arrangementen

In samenwerking met showtime zijn veel leuke arrangementen mogelijk met de kever, de vespa of anderszins.

Kijk op de website van www.showtime.nl voor de vele mogelijkheden.


buiten tafelen

G • Wining & Dining

Een smakelijk programma voor fijnproevers! Proeverij van vijf Twentewijnen en daarna een heerlijk diner waarbij uiteraard de Twentewijn geschonken wordt! Ontvangst met koffie/thee en een lekkernij. Daarna met de fiets naar Wijngaard Hof van Twente om de geheimen van wijnmaken te ontdekken.

Er wordt een rondleiding gegeven door de wijngaard, wijnmakerij en de wijnkelder. Proeverij van vijf Twentewijnen met stokbrood, roomkaas, tapenade en olijven. Tevens wordt hier het voorgerecht geserveerd.

Daarna fietst u terug naar het ontvangstadres voor de overige gangen van het diner, waarbij uiteraard de Twentewijn geschonken wordt.Programma

  • 13.00 uur Ontvangst bij Hotel Restaurant Hof van Twente
  • 14.30 uur Vertrek per fiets naar Wijngaard Hof van Twente, ca. 5,7 km.
  • 15.00 uur Aankomst bij de Wijngaard, ontvangst met aperitief en amuse
  • 15.10 uur Rondleiding door de wijngaard, wijnmakerij en wijnkelder
  • 16.00 uur Proeverij van 2 witte Twentewijnen met stokbrood en olijven
  • 17.00 uur Proeverij van 2 rode Twentewijnen met voorgerecht
  • 17.30 uur Vertrek per fiets naar Restaurant Hof van Twente, ca. 6,8 km
  • 18.00 uur Aankomst bij Restaurant Hof van Twente, voor vervolg diner
  • 19.30 uur Einde van het programma (tijden zijn richtlijnen)

Prijs
De prijs van dit arrangement is € 57,95 per persoon, exclusief consumpties en wijnen bij het diner, op aanvraag wel mogelijk. Minimaal 15, maximaal 40 personen. Reserveren is noodzakelijk, tenminste 3 dagen van tevoren. Inclusief Koffie/thee en lekkernij, fietsroute, amuse en aperitief, rondleiding wijngaard, wijnproeverij en diner volgens programma.

Bijzonderheden
Uit te breiden met een overnachting. Hele jaar te boeken m.u.v. 23 december tot 5 januari, Hemelvaartsdag en Pinksteren. Vegetarisch en glutenvrij eten op aanvraag. Exclusief fietshuur, mogelijk op aanvraag.


Voor reserveringen kunt u contact opnemen met Ilse Visscher, 0547-29 27 85.