Proeven


Graag vertellen wij u meer over de wijnbouw in Nederland en tonen wij onze wijngaard en het wijnmaakproces, waarna u in ons proeflokaal de Sueterie een aantal wijnen kunt uitproberen. Natuurlijk in combinatie met stokbrood, kruidenboter en olijven. De Wijngaard Hof van Twente verzorgt ook interessante rondleidingen en gezellige proeverijen, desgewenst in combinatie met een uitgebreider programma zoals een solex- of kevertocht, een culinair- of fietsarrangement. De rondleidingen, arrangementen en proeverijen zijn bijzonder geschikt voor (personeels-)verenigingen, scholen etc. Reserveren is hiervoor echter wel noodzakelijk.
Twentewijn Arrangementen

 

Rondleiding Roelof

A • Rondleiding met wijnproeverij

U krijgt een rondleiding door de wijngaard, wijnmakerij en de wijnkelder. Daarna volgt een wijnproeverij met 5 wijnen, inclusief stokbrood, kruidenkaas, tapenade en olijven.

Dit arrangement kost 15,00 Euro p.p. en kan worden geboekt voor groepen vanaf 15 personen. Kleinere groepen kunnen op de zaterdagmiddag terecht.
Op de zaterdagmiddag is dit mogelijk voor kleinere groepen, vanaf 15.00 uur (EURO 15,- p.p.). Wilt u koffie met Twentse lekkernij vooraf, dan komt u om 14.30 uur (EURO 17,50 p.p.) reserveren is noodzakelijk, want VOL = VOL.


Gerinde wijnkelder1

B • Wijnproeverij XL

U kunt de rondleiding met wijnproeverij uitbreiden met een extra kaasplank, een wandeling naar de wijngaard hagmolenbeek met een drankje en een hapje, of een picknick of lunch.

We denken graag met u mee!


C • Tapa-Arrangement

Rondleiding met Wijnproeverij, dan gaat u Samen met Tapa-kok Hans Hobert een workshop  koude en warme tapa’s maken, die later op de avond gezamenlijk worden genuttigd. De kosten zijn EURO 55,00 p.p.
Uiteraard gecombineerd met een wijnproeverij. Tapa-arrangement is vanaf 15 personen.


D • Wijn-Spijs-Proeverij

U krijgt een complete wijn-spijs-proeverij, met 8 gangen en 8 wijnen, verzorgd door een vinologe met een passie voor koken. Waarom combineert deze wijn wel of niet bij een gerecht? Wat zijn goede combinaties?

De prijs is op aanvraag.  De wijn-spijs-proeverij is vanaf 12 personen.


E • Asperge arrangement.

  • Ontvangst is met asperge hapje en een proefglaasje witte wijn,
  • Wandeling  naar Aspergebedrijf Slaghekke daar ontvangt u een Twente wijntje met een heerlijke kop asperge soep.
  • Dan gaat u terug naar de  wijngaard, daar krijgt u een  Rondleiding
  • Asperge-diner  met  glas Twentewijn, het gehele arrangement duur zo ongeveer 4 uur.
  • De Asperge-wijnwandeling is geschikt voor groepen vanaf 15 personen. De prijs is op aanvraag. Uiteraard alleen mogelijk in het aspergeseizoen


G • Wining & Dining

Een smakelijk programma voor fijnproevers! U wordt ontvangen bij Wijngaard Hof van Twente. U krijgt een boeiende rondleiding door de wijngaard, wijnmakerij en de wijnkelder met aansluitend een proeverij van Twentewijnen met stokbrood, roomkaas, tapenade en olijven. Na afloop geniet u van een heerlijk diner bij Restaurant Hof van Twente te Hengevelde  waarbij uiteraard de Twentewijn geschonken wordt!

  • 15.00 uur Rondleiding door de wijngaard, wijnmakerij en wijnkelder
  • Proeverij van 5 Twentewijnen met Twents tapaplankje (voorgerecht).
  • 17.00/ 17.30 uur Vertrek  naar Restaurant Hof van Twente te Hengevelde, ca 6,8 km
  • 18.00 uur Aankomst bij Restaurant Hof van Twente, voor hoofd- en nagerecht.
Prijs
De prijs van dit arrangement is € 49,50 per persoon, u krijgt 1 glas Twentewijn bij het hoofdgerecht een  glaasje Sueterie Sterk  bij het dessert.  Reserveren is noodzakelijk, tenminste 3 dagen van tevoren.Bijzonderheden
Uit te breiden met een overnachting. Hele jaar te boeken m.u.v. 23 december tot 5 januari, Hemelvaartsdag en Pinksteren. Vegetarisch en glutenvrij eten op aanvraag. Exclusief fietshuur, mogelijk op aanvraag.


Voor reserveringen kunt u contact opnemen met Wijngaard Hof van Twente: info@twentewijn.nl, 0547-29 27 85, of Hotel Restaurant Hof van Twente: info@hotelhofvantwente.nl, 0547333000